top of page
  • tiinajor

Kvalitetstid

Oppdatert: 30. nov. 2020

Høres det underlig ut at kvalitetstid skal være et aktiviseringstips? Etter min mening er det et av de viktigste punktene vi må huske på i hverdagen med hunden vår. Men hundene blir ofte også en del i puslespillet som er hverdagens rutiner. Og kanskje til og med nedprioritert i forhold til tidsklemma?


Snø er livet :)


Kvalitetstid er de stundene der hunden din får din fulle oppmerksomhet og dere gjør det hunden din liker aller best. Her stilles det ingen krav. Nøkkelingredienser er lave skuldre og hvilepuls, samt smil om munnen.


Finnes ingenting bedre enn å spore rev


Telefonen er enten lagt igjen hjemme eller uten lyd, så du kan være helt tilstede med hunden din.


Nesehunden søker naturens egne godbiter


Dette er de stundene du kommer til å huske på når pelskingen din ikke er hos deg lenger. "Husker du hvordan hun/han elsket å løpe på åpne sletter/ utforske skogen/ ligge i armkroken/leke med bamsen sin/sløve i solen". Tro meg, du vil ikke gå glipp av denne tiden!


Skal vi leke?


Dette handler om å skape minner med hunden din. Følg med på hva han/hun gjør. Hvordan de graver i jorden etter mus, snuser ut i luften etter naboens grillmat, kikker etter fuglene som flyr forbi. Hvordan de nyter å rulle seg i gresset eller kaste leken sin i været, kikke på alt som skjer...
Er man kosegris, så er man kosegris.


Her skal du nyte hunden din i all sin prakt og hele sin personlighet. Det kommer aldri til å komme en lik hund inn i livet ditt. Dette er et unikt individ. Det er viktig å huske på det. Har du flere hunder, trenger de sin egen kvalitetstid med bare deg, hver for seg.


Livet er best på fanget til mamma


Hvem er hunden din? Hva gjør livet verdt å leve for han/henne? Og hvilke øyeblikk er det som fyller hjertet ditt med glede og latter?


Livet skal utforskes. Nysgjerrighet er et sunnhetstegn.


Dette er kanskje spesielt viktig hvis du har en hund med utfordringer. Man må ikke glemme resten av individet og alle de gode egenskapene som er verdt oppmerksomhet, selv om dere har litt å jobbe med... Hvis noen spør deg hva du har gjort i dag, kan du svare: Idag har jeg skapt minner med hunden min :)

75 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page